7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияГалин Стоянов: 121 точки е просто несериозно за 40-минутен мач, не сме...

Галин Стоянов: 121 точки е просто несериозно за 40-минутен мач, не сме НБА

Определено много ни липсват контузените, някои играят на непривични позиции, казва още наставникът на Черно море Тича

Изключително резултатна среща, то вече всички са резултатни срещу нас. Единственото нещо, че и ние бяхме резултатни донякъде. Няма как да бъда доволен от защитата, с изключение на първата част, сме получили 30 и повече точки. Но за моя жалост наистина трябва да има по-голямо усилие в защита, смея да твърдя 28 на 9 са точките след контраатака, а реално погледнато откраднатите топки са 6 на 9. Това означава, че всъщност не са точки след грешки примерно, много повече контраатаки. По-опитни са от нас, цял ден са пътували и ни правят повече контраатаки – това не е много добре”, коментира представянето на своя Черно море Тича срещу Левски Лукойл треньорът Галин Стоянов.

Явно, че ние се концентрираме върху нашето нападение и в защита силите не остават. Определено в подкошието Данило Тасич просто преподава на нашите високи състезатели. Има 28 точки и то с невероятно висок процент, той само два пъти е изтървал в подкошието. Мога да кажа, че съм донякъде доволен, че съумяхме в нападение да направим неща, които искахме. Високо беше темпото, неслучайно има толкова много атаки, но 121 точки е просто несериозно за 40-минутен мач, не сме НБА, не са 48, а 40 минути. Малко повече, отколкото трябва”, добави наставникът на варненци, които отстъпиха за 13-ти път в мъжкия ни елит през този сезон.

Определено много ни липсват контузените играчи. По-големият ми проблем е, че времето за тяхното възстановяване започва да се удължава, включително и Лъчезар Димитров далеч не е в оптимална форма. Затова и този път като игрово време се опитах да направя нещо по темата. Георги Боянов не е готов все още. Не е на това ниво, на което на мен ми се иска, и като добавим Пламен Алексиев, Веселин Георгиев, Мартин Стефанов и Цветомир Куртев – хора, които могат да дадат някакъв сериозен отпор в защита, изведнъж без тях става много трудно. Нашите играчи, повечето играят на непривични позиции – в един момент Александър Милов и Александър Стойков играят на позиция 4 и няма как това да е реален баскетбол. Но това е, борим се, продължаваме напред. Надявам се в следващия мач защитата ни да бъде на по-високо ниво, че със 121 точки MVP на всеки кръг е срещу нас„, завърши Галин Стоянов.

Левски Лукойл вкара 121 точки във Варна за 12-та победа в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани