16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков отново на ниво за Олимпиакос в Гърция

Везенков отново на ниво за Олимпиакос в Гърция

Крилото се разписа с 14 точки при успеха над Перистери

Aлександър Везенков и Олимпиакос записаха девета поредна победа в Гърция. Българинът и отборът му не оставиха шансове на Перистери след 104:85 у дома в мач от 19 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило не изневери на силната си форма, като отново бе сред реализаторите за Олимпиакос. 26-годишният баскетболист отбеляза 14 точки плюс 1 борба и 3 асистенции за 18 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/3 от средно разстояние, 2/3 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Най-важното нещо е отборът. Постигнахме втората цел, която беше да се класираме за плейофите. В защита, треньорът имаше оплаквания, но ние не се оправдаваме. Удължаваме победната си серия. Имаме 14 играчи, готови да играят по всяко време. Това показва много за тренировките и свършената работа. Има оплаквания от защитата, но ние държим на победата и се концентрираме върху следващия мач„, сподели след срещата Александър Везенков.

От неговите съотборници със същия точков актив в съблекалнята се прибраха Тайлър Дорси и Михалис Лунцис. Шакил МакКисик вкара 12 точки. Костас Папаниколау финишира с 11 точки и 6 асистенции.

Томаш Гиело и Стивън Грей бяха най-добри за Перистери с по 15 точки.

Александър Везенков и колегите му показаха силна игра в нападение, приключвайки с успеваемост в стрелбата от игра 60% срещу 50% за съперника. Освен това, домакините направиха 29 асистенции срещу 22 за Перистери.

Олимпиакос е с баланс от 15-1 и е втори в класирането на гръцкото първенство. На 4 април Александър Везенков и компания ще спорят с ПАОК. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПЕРИСТЕРИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани