Берое ще продължи да разчита на Цветомира Шаренкапова

Втори сезон за крилото в тима от Стара Загора

611

Берое ще запази в редиците си една от баскетболистките от миналогодишния си състав. През новия сезон за старозагорки ще се изявява Цветомира Шаренкапова. 

184-сантиметровата състезателка ще стартира своята втора година с Берое от есента. През 2021/2022 с екипа на тима от Стара Загора Цветомира Шаренкапова достига до златен дубъл – титла и Купата на България.

През последния сезон крилото записва средно по 16.2 точки, 4.1 борби и 3.2 асистенции в общо 21 двубоя на Берое по родните терени.

В кариерата си досега Цветомира Шаренкапова преминава през Славия, Монтана 2003, Дунав 2006, НСА, Ондарибия и Рилски спортист. Със селекцията от Монтана има 2 титли, 2 Купи на България и бронз в Адриатическата лига за жени. С русенки пък завоюва 4 пъти златото у нас и вдига 3 пъти Купата. Намира място в Символичния отбор на десетилетието (б.а. – 2010 до 2019 г.).

Дългогодишна националка на България.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКSuperbasket.bg
Предишна статияТрети сезон за Мария Костуркова в Испания
Следваща статияАнадолу Ефес oтмъкна играч на Фенербахче (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."