12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаАнадолу Ефес oтмъкна играч на Фенербахче (видео)

Анадолу Ефес oтмъкна играч на Фенербахче (видео)

Акиле Полонара се присъедини към шампиона в Евролигата

Анадолу Ефес изглежда не е приключил със селекциията си. От турския гранд обявиха, че в редиците им ще бъде Акиле Полонара, който е сложил подписа си под споразумение за 1+1 година.

„За мен е чест и съм супер развълнуван от тази нова глава с Анадолу Ефес„, написа в профила си в социалната мрежа Twitter Акиле Полонара.

30-годишният баскетболист познава обстановката в турския елит, след като прекара последния сезон във Фенербахче. С този тим той спечели титлата в шампионата на южната ни съседка.

През 2021/2022 крилото има средно по 10 точки, 5.7 борби и 2 асистенции в общо 20 мача на Фенербахче в турското първенство. В Евролигата пък има средни показатели от 7.3 точки, 4.3 борби и 1.1 асистенции в 30 срещи.

Преди да се присъедини към „фенерите“ Акиле Полонара играе още за Терамо, Варезе, Реджо Емилия, Динамо Сасари и Баскония, с който става шампион на Испания през 2020 г. Носител на Суперкупата на Италия от 2015 г. Има и трофей във ФИБА Къп през 2019 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани