9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияБалкан мина през иглени уши срещу Черно море Тича (видео)

Балкан мина през иглени уши срещу Черно море Тича (видео)

Серия от 7-0 в края прати успеха в актива на шампионите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович оцеля срещу Черно море Тича след 86:80 в мач от 3 кръг. „Зелените“ са с баланс от 2-1 и са втори в класирането на родния елит, докато варненци са 10-ти с 3 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Капитанът на Балкан Димитър Димитров се отчете с 24 точки и 6 борби. Девин Харис добави 13, 6 борби и 6 асистенции. Николай Грозев се отчете с 12 точки.

Костадин Лазаров бе най-резултатен за Черно море Тича със 17 точки. Тач Ънру регистрира 16. Аверил Угба (6 борби) и Мартин Йорданов (8 борби) останаха съответно с по 15 и 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите имаха преднина от 7 точки след едно полувреме – за 47:40. След паузата „моряците“ не спряха дотук и направиха аванса си двуцифрен след 60:50, водени от Мартин Йорданов, Тач Ънру, Костадин Лазаров, Мартин Коцев и Венелин Христов. От другата страна Николай Грозев бе точен на няколко пъти, а Балкан сведе пасива си до 3 точки. Все пак Черно море Тича отговори чрез Аверил Угба, Костадин Лазаров и Тач Ънру за 66:57 в своя полза. През последната част Балкан се вдигна на щурм и чрез Мартин Сотиров, Димитър Димитров, Николай Грозев и Девин Харис стигна до равенство за 77:77. Надлъгването продължи преди серия от 7-0, дело на Девин Харис и Димитър Димитров, да прати успеха в актива на шампионите с крайното 86:80.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 октомври от 13.00 ч. Балкан ще бъде домакин на Рилски спортист, докато ден по-рано (б.а. – на 28-ми) Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен от 13.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани