Александър Матушев най-добър за Баскетбол Академи Лимбург

Крилото реализира 14 точки в мача срещу Фейенорд

507

Александър Матушев и Баскетбол Академи Лимбург загубиха за четвърти пореден път в първенството на Белгия и Нидерландия. Българинът и тимът му претърпяха поражение от Фейенорд с 65:82 у дома в мач от 7 кръг.

Крилото даде тон на Баскетбол Академи Лимбург, реализирайки 14 точки плюс 4 борби и 1 асистенция за 29 минути на паркета. При стрелбата си бившият баскетболист на Ямбол бе 1/4 от средно разстояние, 3/11 зад дъгата и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги по 12 точки отбелязаха Уокър Милър, Ревелиньо Толър и Маркъс Уилсън, като първият грабна и 8 борби, докато последният направи и 7 асистенции.

Трей Дигс бе над всички за Фейенорд с 32 точки и 6 борби.

Гостите достигнаха до успеха след силна трета четвърт, в която лимитираха съперника до 7 точки, нанизвайки 22 точки, за да дръпнат с 61:50. До финалната сирена Фейенорд не изпусна водачеството.

Баскетбол Академи Лимбург е с баланс от 1-6 и заема осмо място в класирането. На 19 ноември Aлександър Матушев и компания ще се изправят срещу Лайден.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКЕТБОЛ АКАДЕМИ ЛИМБУРГ – ФЕЙЕНОРД

Предишна статияАлександър Везенков: В нападение намираме верните решения, но нашият проблем е в защита
Следваща статияБорислав Младенов тласна Виртус Имола към правилния път в Италия
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."