16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияАлександър Гавалюгов част от тренировъчен лагер към НБА

Александър Гавалюгов част от тренировъчен лагер към НБА

Юношеският национал показва уменията си в Австралия

Юношеският национал на България Александър Гавалюгов е част от тренировъчен лагер към НБА, койтo се организира в Австралия. Заниманията се провеждат в столицата на страната – Канбера.

Тренировъчният лагер на НБА в Австралия дава шанс на талантливи млади баскетболисти и баскетболистки да показват уменията си пред специалисти от най-силното първенство в света. Част от него през годините са били Андрю Богът, Матю Делаведова, Данте Екзъм, Джо Ингълс, Пати Милс и Джош Гиди.   

Александър Гавалюгов остави силни впечатления с играта си във финалите на младежката Евролига, които се проведоха през май в Литва. В Каунас той достигна до финала, заедно със Сборния отбор на „Next Generation“, с който спечели сребро. 

С мъжкия отбор на Балкан Александър Гавалюгов стана шампион в НБЛ през 2022/2023, след като неговият тим победи във финалната серия с 3-0 победи Черноморец. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани