Александър Везенков e №1 на България за 2021 г. (видео)

Нямаше кой да спре крилото на Олимпиакос

700

Aлександър Везенков продължава да трупа награди в своята колекция. 206-сантиметровото крило бе избран за най-добър баскетболист през 2021 г. в анкетата на БФБ, проведена сред треньори и журналисти.

Баскетболистът на Олимпиакос се отличи на няколко пъти в Евролигата през миналия сезон, където стана MVP на седмицата. Освен това, 26-годишният българин стартира силно 2021/2022, като за няколко месеца се превърна в основна фигура в ростера на Йоргос Барцокас.

Изявите на Александър Везенков с екипа на „червено-белите“ не останаха незабелязани и на Стария континент. С играта си бившият играч на Барселона помогна на Олимпиакос да намери място в Топ 4 на Евролигата, както и да окупира върха в гръцкото първенство, в което тимът се завърна след двугодишна пауза.

Александър Везенков е и сред кандидатите за MVP на сезона в турнира на богатите, редом с играчи като Никола Миротич, Шейн Ларкин, Майк Джеймс и Еди Таварес.

Предишна статияТоронто отказа Филаделфия (видео)
Следваща статияПавлин Иванов над всички сред играчите в България за 2021 г. (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."