9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияПавлин Иванов над всички сред играчите в България за 2021 г. (видео)

Павлин Иванов над всички сред играчите в България за 2021 г. (видео)

Гардът на Рилски спортист стана и любимец на феновете у нас

Павлин Иванов изпрати една наистина успешна 2021 г. Гардът заслужи званието Баскетболист №1 по родните терени за миналата година в анкетата на БФБ, проведена между треньори и журналисти.

196-сантиметровият баскетболист вдигна Купата на България с Рилски спортист през февруари 2021 г., а освен това, игра в плейофите на ФИБА Къп със самоковци и достигна до финал в НБЛ.

2021/2022 за Павлин Иванов стартира отново със злато, след като с Рилецо той прибра и Суперкупата на България. 3-кратният първенец на страната бе в основата и на успехите на Рилецо през този сезон, извели го до върха в родния елит. В добавка, Павлин Иванов се представи на ниво и в последното участие на Рилски спортист във ФИБА Къп.

28-годишният баскетболист допринесе за класирането на България на Евробаскет 2022, прекъснало 10-годишна суша за представителния ни тим без участие на голям форум. Освен това, той е и сред най-добрите за „лъвовете“ в световните квалификации до момента.

Павлин Иванов бе избран за Най-добър играч в анкетата на феновете, която се проведе за първи път. Бившият състезател на черногорския Будучност изпревари в допитването сред привържениците Александър Везенков. Близо 40 баскетболисти получиха гласове в анкетата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани