Академик се справи с Миньор 2015 (видео)

Втора победа за пловдивчани с последните им пет мача в НБЛ

245

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик регистрира втора победа в последните си пет двубоя в НБЛ. Отборът на Йордан Янков се справи с Миньор 2015 с 88:84 като гост в среща от 26 кръг в родния елит. Пловдивчани са с баланс от 9-17, докато перничани имат 8 успеха и 18 поражения.

И ОЩЕ: Академик завърши мача без Ренел Къмингс, който бе изгонен след две неспортменски нарушения. С по 5 фаула играта напуснаха още съотборникът му Филип Хенри, както и Данило Аранитович и Никола Ивкович от перничани.

НАЙ-ДОБРИ: Ренел Къмингс приключи с 23 точки за победителите. Джъстин Маккол добави 20 и 10 борби за дабъл-дабъл. Филип Хенри се отчете с 13 точки. Томислав Минков се разписа с 11 и 6 борби.

Данило Аранитович (11 борби) и Георги Кендеров (12 борби) бяха най-добри за Миньор 2015 с по 16 точки. Никола Ивкович вкара 14. Лъчезар Тошков регистрира 13 точки, 6 борби и 7 асистенции. С по 10 останаха Константин Паисиев и Ромело Бърел.

КЛЮЧЪТ: Двубоят се отказа доста оспорван, като след 30 минути игра Академик имаше крехък аванс за 69:66. В последната четвърт Томислав Минков, Ренел Къмингс и Мартин Маринов увеличиха преднината на тима си до 7 точки. Миньор обаче отвърна чрез Данило Аранитович, Никола Ивкович и Георги Кендеров, за да сведе пасива си до 1 точка. От другата страна Джъстин Маккол и Мартин Маринов не сбъркаха за 88:82. Два успешни наказателни удара на Данило Аранитович оформиха крайното 84:88.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 март Академик Пловдив ще играе срещу Берое, докато Миньор 2015 ще има двубой срещу Левски ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЬОР – АКАДЕМИК

Вижте пълен запис на двубоя:

Предишна статияДамян Минков: Започнахме меко (видео)
Следваща статияПавлин Иванов и Сибиу не успяха да спрат непобедения в Румъния Клуж
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."