7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков спази заканата си към Спанулис и Перистери в Гърция (видео)

Везенков спази заканата си към Спанулис и Перистери в Гърция (видео)

Крилото се разписа със 17 точки за втория пореден успех на Олимпиакос

Александър Везенков и Олимпиакос записаха втори пореден успех в Гърция. Пред своята публика българинът и отборът му надиграха Перистери със 101:79 в мач от 2 кръг в шампионата на южната ни съседка.

Срещата се оказа по-специална за всички в Пирея. За първи път като треньор в Двореца на мира и дружбата влезе една от легендите на „червено-белите“ Василис Спанулис, който води Перистери. Преди двубоя 40-годишният бивш баскетболист бе награден от собствениците на Олимпиакос братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос за приноса си към клуба. С този тим той има два трофея в Евролигата (б.а. – от 2012 г. и 2013 г.) и 3 титли на Гърция – от 2012 г., 2015 г. и 2016 г.). Двубоят уважи и друг бивш играч на Олимпиакос – Йоргос Принтезис.

Александър Везенков спази заканата си към Спанулис и се превърна в основна заплаха за защитата на Перистери. 27-годишният баскетболист, който стана MVP на 2 кръг в Евролигата преди ден, се нареди сред реализаторите след 17 точки и 6 борби за 26 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 4/7 от средно разстояние, 2/3 зад дъгата и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Костас Слукас отбеляза 23 точки, от които 5 тройки, плюс 13 асистенции. Шакил МакКисик се включи от пейката с 14.

Силвен Франсиско бе най-резултатен за Перистери с 18 точки.

Домакините спечелиха битката под двата ринга, след като грабнаха 38 срещу 27 борби за съперника. Освен това, Александър Везенков и компания бяха по-точни при стрелбата от игра – 57% срещу 42% за Перистери.

Олимпиакос е с баланс от 2-0, което го поставя на лидерската позиция в класирането на гръцкия елит. На 22 октомври Александър Везенков и тимът му ще гостуват на Арис. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПЕРИСТЕРИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани