16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияАкадемик измъкна победа в края срещу Ямбол (видео)

Академик измъкна победа в края срещу Ямбол (видео)

Тимът на Йордан Янков прекрати серия от две поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик прекрати серия от две поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Сила“ тимът на Йордан Янков надви Ямбол със 74:72 в мач от 30 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Пловдивчани имат в актива си 11 успеха и 19 поражения, с което се намират на 10-то място в класирането на шампионата при мъжете. „Жълто-сините“ пък са с баланс от 12-18 на девета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Ренел Къмингс се отчете с 18 точки за Академик. Филип Хенри го последва с 15 и 7 борби. С по 11 точки се разписаха Томислав Минков и Николай Маринов.

Иван Лилов бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Ямбол – 24 точки и 10 асистенции плюс 6 борби. Павел Маринов също стигна до двойните показатели – 20 и 10 борби. Александър Матушев остана с 13 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: В началото на последната част Павел Маринов изведе гостите до преднина от 7 точки за 61:54. Домакините обаче не се отказаха и обърнаха до 64:63 чрез Кръстомир Михов, Ренел Къмингс и Филип Хенри. Надлъгването продължи преди Иван Лилов и Андон Вачев да реализират за 70:66 в полза на ямболии. Ренел Къмингс и Томислав Минков не сбъркаха от другата страна за 71:70, но Иван Лилов вкара за 72:71. Малко след това обаче Томислав Минков и Ренел Къмингс бяха точни, за да върнат минималния аванс на своя тим, който бе съхранен до края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 април Академик ще излезе срещу Миньор 2015, докато същия ден Ямбол ще има визита на Левски.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани