Академик влезе в серия (видео)

Пловдивчани наниза 113 точки в Стара Загора

259

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик регистрира втора поредна победа във Втората шестица в НБЛ. Селекцията на Йордан Янков се наложи над Берое със 113:83 като гост в мач от 27 кръг в шампионата при мъжете. Пловдивчани са с баланс от 10-17 и се намират на 10-та позиция, докато старозагорци са последни с 8-19.

И ОЩЕ: В групата на Берое за мача не бе Николай Николов, който получи травма в предишната среща в Шумен.

НАЙ-ДОБРИ: Томислав Минков завърши с 22 точки, 6 борби и 6 асистенции за Академик Пловдив днес. Филип Хенри добави 19 и 10 борби. Джъстин Маккол се отчете с 15 точки, 7 борби и 5 асистенции. С по 14 се включиха Ренел Къмингс (8 асистенции) и Кръстомир Михов.

Седариан Рейнс бе най-добър за Берое с 25 точки и 7 борби. Николай Титков остави срещу името си 20 и 5 асистенции. Калоян Колчев и Дарин Иванов (6 асистенции) останаха съответно с по 14 и 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани показаха по-добра успеваемост в стрелбата за две точки – 77% срещу 57% за Берое. Освен това, гостите спечелиха битката под двата ринга – 44 срещу 31 борби за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 април Академик Пловдив ще гостува на Левски, докато два дни по-късно Берое ще спори с Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя: 

 

Предишна статияМонтана 2003 взе победа срещу Локомотив
Следваща статияХрисимир Димитров даде ценни съвети на подрастващите от школата на Спартак
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."