13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБалкан си отмъсти на Черноморец

Балкан си отмъсти на Черноморец

"Зелените" спечелиха в Бургас с кош в края на Мартин Сотиров

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан изоставаше с 18 точки, но направи пълен обрат и стигна до драматична победа в Бургас след 90:89 срещу Черноморец в мач от Първата шестица в НБЛ. Срещата бе от програмата на 31 кръг в родния елит. По този начин „зелените“ си отмъстиха на съперника за поражението със 71:95 отпреди около месец.

И ОЩЕ: Това бе шести пореден успех за Балкан в шампионата, като той има баланс от 21-10 и се намира на четвърто място в класирането. Бургазлии са първи с актив от 25 победи и 6 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Йордан Минчев финишира с 24 точки и 13 борби, за да оформи дабъл-дабъл за Балкан. Димитър Димитров се отчете с 20. Сюприйм Ханна вкара 13 точки. Майки Диксън отбеляза 11.

Христо Захариев бе над всички за Черноморец с 26 точки и 5 борби. Шон Смит също стигна до двойните показатели – 14 и 11 борби. Травис Макконико регистрира 13 точки и 7 асистенции. Андрей Иванов остана с 11.

КЛЮЧЪТ: 6 минути преди края носителите на Купата водеха с 6 точки за 83:77 след тройка на Евгени Хаджирусев. Балкан обаче се вдигна и чрез Йордан Минчев, Сюприйм Ханна и Димитър Димитров обърна до 88:86. Христо Захариев даде глътка въздух на Черноморец за 89:88, но кош в последната секунда на Мартин Сотиров попари „акулите“, оформяйки крайното 90:89 в полза на ботевградчани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 април Балкан ще спори с Рилски спортист, докато Черноморец ще има визита на Спартак в Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани