16.7 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоЕвропаУспешната серия на Академик Пловдив в Балканската лига бе спряна (видео)

Успешната серия на Академик Пловдив в Балканската лига бе спряна (видео)

ТФТ препъна пловдивчани в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив допусна първа загуба в Delasport Балканска лига през този сезон. В своята зала „Сила“ отборът на Йордан Янков не успя срещу ТФТ след 81:86 в мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Тони Гуджино бе много полезен за Академик Пловдив и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 10 борби. Николай Николов добави 17 и 8 борби. Томислав Минков вкара 12 точки. Васил Бачев и Адриян Секулов финишираха съответно с по 11 и 10.

Андрей Маслинко бе най-резултатен за ТФТ с 18 точки и 6 борби. Страхил Николов финишира с 15. Александър Костовски остана с 12 точки и 9 асистенции.

КЛЮЧЪТ: След доста смени на водачеството в края на първата част Адриян Секулов изведе Академик напред с 24:22. През втория период македонците все пак направиха обрат, за да излязат напред с 44:39. След паузата ТФТ стигна до двуцифрен аванс, но домакините не се отказаха и сведоха пасива си до 4 точки – 56:60 чрез Тони Гуджино, Васил Бачев и Николай Титков. През последната четвърт Академик намали до 3 точки чрез Николай Николов, но това не притесни ТФТ, който не изпусна водачеството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Академик има в актива си и 4 победи, като заема първо място в този поток. В следващия двубой, на 1 декември пловдивчани ще гостуват на Ирони Нахария. Утре (9 ноември) ТФТ ще излезе срещу Берое. 

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ТФТ

Пълен запис на двубоя можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани