Черноморец се окупира на четвъртото място в НБЛ (видео)

Бургазлии надиграха Спартак Плевен

574

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец записа втора поредна победа в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов се наложи над Спартак Плевен със 79:66 у дома в последната среща от 23 кръг в мъжкия ни елит. Бургазлии са с баланс от 14-9 и са четвърти в класирането, докато селекцията на Тодор Тодоров е с 12 успеха и 11 поражения и e на пето място.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов даде тон на Черноморец с 26 точки и 9 борби. Евгени Хаджирусев добави 13 и 6 асистенции. Влатко Гранич се разписа с 12 точки и 11 борби. Тихомир Желев вкара 11. Андрей Иванов също оформи дабъл-дабъл – 10 и 12 борби.

Ивко Ивков и Божидар Аврамов бяха най-резултатни за Спартак Плевен с по 13 точки. Николай Стоянов остана с 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите започнаха по-съсредоточенo и чрез Божидар Аврамов, Николай Стоянов и Максим Корниенко излязоха напред с 15:7. Бургазлии обаче реагираха и водени от Георги Боянов, Тихомир Желев и Влатко Гранич фиксираха 19:21 в края на първата част. През втория период „акулите“ обърнаха до 24:19 след успешни акции на Евгени Хаджирусев и Георги Боянов, но Ивко Ивков и Божидар Аврамов върнаха Спартак в играта след 29:30. Черноморец отново дръпна, след като Андрей Иванов и Тихомир Желев бяха точни за 38:31. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата бургазлии направиха аванса си двуцифрен за 45:33 чрез триото Георги Боянов, Тихомир Желев и Андрей Иванов. След това на няколко пъти плевенчани се доближаваха на 7-8 точки от съперника чрез Ивко Ивков и Максим Корниенко. Отново Боянов не сбърка за 60:50 след 30 минути. През последната четвърт Черноморец се изстреля напред с 16 точки след тройка на Влатко Гранич. Спартак се вдигна на щурм, за да се озове на 6 точки от противника, след като Ивко Ивков, Мартин Маринов, Николай Стоянов и Коча Йовович намериха верния път към коша. Точка на спора сложиха Георги Боянов, Влатко Гранич и Евгени Хаджирусев, оформили крайното 79:66.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 април Черноморец ще има за съперник Берое, докато Спартак Плевен ще домакинства на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Предишна статияРилски спортист мина с лекота в Стара Загора (видео)
Следваща статияTони Дечев: Ние играем заради публиката
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."