Представят книга, посветена на историята на баскетбола в Ямбол

Това ще се случи днес от 17.30 ч. в зала „Диана“

625

Регионалният исторически музей в Ямбол ще представи книга, посветена на историята на баскетбола в града. Музейното издание проследява развитието на ямболския баскетбол от 1924 до 2015 г. Премиерата на книгата е днес (19 октомври), от 17.30 ч., във фоайето на зала „Диана“, в Ямбол. Това от съобщиха от културния институт.

Книгата е посветена на 100-тния рожден ден на играта в България, на 95-тата годишнина от първите му прояви в Ямбол и на 75-тия сезон на местния отбор. Автори на изданието са Мария Иванова, уредник на фонд „Най-нова история“, и Кремена Димова, завеждащ отдел „Връзки с обществеността“ в музея. Книгата е озаглавена „Пътят – хроника на ямболския баскетбол“.

Тя е логично продължение на едноименната фотодокументална изложба, която представихме. Изследователската част е обогатена с емоционални разкази на ветерани и състезатели, които споделят с читателите късчета от историята на клуба. Отредено е и заслужено внимание на всички онези, които с много всеотдайност и труд превръщат града ни в център на играта под двата коша, и допринасят за успехите на тима“, казва Кремена Димова.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBta.bg
Предишна статияНово име в състава на Берое (видео)
Следваща статияРосен Барчовски избра 15-те за лагера преди мачовете с Португалия и Кипър
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."