Национал е №1 във ФИБА Къп през февруари

Коди Милър-Макинтайър не остави шансове на конкуренцията

464

Националът на България Коди Милър-Макинтайър не остави шансове на конкуренцията във ФИБА Къп. Гардът, който дебютира за представителния ни тим в предквалификациите за Евробаскет 2025 през миналата седмица, стана MVP на февруари в турнира. 

Коди Милър-Макинтайър се превърна в третия играч на Газиантеп, който достига до тази награда след колегите си Конър Франкамп (б.а. – познат от периода си в Берое от 2018/2019) и Оливие Ханлан.

Коди Милър-Макинтайър може да се похвали със средно по 14 точки, 8 борби и 2 асистенции в двата двубоя на своя тим срещу Ден Бош и ХАКРО. Във втория той наниза 24 точки, допълнени от 6 асистенции, като бе 72% при стрелбата си от игра.

Това представяне на българския национал изведе Газиантеп до 1/4-финалите във ФИБА Къп, където ще има за съперник Анвил. Първата от двете срещи между двата състава ще бъде на 8 март в полския град Влоцлавек.

Предишна статияБез Монтана 2003 в турнира за Купата на България
Следваща статияБожидар Аврамов пред завръщане в игра
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."