Иван Алипиев тласна Латина към успеха в Италия

24 точки за крилото срещу Вигарано

238

Иван Алипиев, Борислав Младенов и Латина прекратиха серия от девет поредни загуби в Италия. Двамата българи и отборът им се справиха със съпротивата на Вигарано с 95:87 като гости в мач от 19 кръг в регион „Зелен“ на Серия А2.

Иван Алипиев нямаше спиране за Латина и се превърна в реализатор №1 за своя тим в срещата. Крилото отбеляза 24 точки, допълнени от 8 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка за 35 минути на терена. При стрелбата си националът бе 9/14 от средна дистанция и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Борислав Младенов допринесе с 5 точки, 3 борби и чадър за 13-те си минути на паркета. При стрелбата си бившият играч на Левски бе 1/2 за две точки и 1/1 от тройката.

Латина има в актива си 3 успеха и 16 поражения, с което се нарежда на последно място в класирането на своя регион. На 21 януари Иван Алипиев, Борислав Младенов и компания ще играят срещу Монферато. 

СТАТИСТИКА ОТ ВИГАРАНО – ЛАТИНА

Предишна статияКлипърс не издържаха на темпото на лидера на Запад (видео)
Следваща статияАлександра Петрова и Полиспортива Гали надвиха още един съперник в Италия
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."