10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков даде тон на Олимпиакос в Гърция

Везенков даде тон на Олимпиакос в Гърция

Крилото отбеляза 22 точки за своя тим срещу Промитеас Патра

Александър Везенков и Олимпиакос продължават успешния си ход в Гърция. Българинът и отборът му не оставиха шансове на Промитеас Патра след 100:72 като гости в мач от 7 кръг в шампионата на южната ни съседка.

Снимка: SDNA.gr

206-сантиметровото крило не се забави и този път бе сред най-добрите за гръцкия първенец с 22 точки след 5/5 в стрелбата от средно разстояние и 4/5 зад дъгата. 27-годишният баскетболист имаше още 3 борби, 5 асистенции и 2 откраднати топки за 25 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Шакил МакКисик също вкара 22 точки. Айзея Кенън добави 13. Тарик Блек финишира с 11 точки.

Йоргос Танулис бе най-добър за Промитеас Патра с 11 точки. С по 10 останаха Арнолдас Кулбока и Джордж Кондит, като последният грабна и 9 борби.

Александър Везенков и компания бяха безпощадни още от началото на двубоя, изнасяйки най-добрата си първа четвърт през сезона до момента, спечелена след 39:20. През втория период Олимпиакос запази високо темпо и направи аванса си 20 точки за 57:37 в своя полза. До финалната сирена гостите не изпуснаха инициативата, с което стигнаха до нов успех.

Олимпиакос е с баланс от 7-0 и е лидер в класирането. На 5 декември Александър Везенков и съотборниците му ще излязат срещу Панатинайкос в дербито на 8 кръг в гръцкия елит.

СТАТИСТИКА ОТ ПРОМИТЕАС ПАТРА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани