Бристол Флайърс изпробва ринговете в зала „Балканстрой“

Британският тим вече е в Плевен

397

Първият съперник на Спартак в Европейската северна лига Бристол Флайърс вече е в Плевен. Тази вечер момчетата на Андреас Капулас проведоха тренировка в зала „Балканстрой“.

Бристол Флайърс е отбор от Великобритания, основан преди 17 години. Това е един от най-големите клубове в Обединеното кралство. Тимът играе домакинските си мачове в „УАЙС Арена“, която е част от колежа „Южен Глостършър и Страуд“.

През миналия сезон Бристол Флайърс достига до полуфинал в британското първенство, където отстъпва на Лестър Райдърс.

Тимът на Бристол Флайърс е съставен от местни играчи, както и от американци. Сред тях са гардовете Тейджон Лукас, Тейвиън Олисън и Трейджон Джейкъб, както и центърът Брад Грийн. В състава е и баскетболистът от Британските Вирджински острови Лесли Смит, който се изявява на позиция 3.

В момента Бристол Флайърс се намира на четвърто място в британския елит с баланс от 3-3. Преди два дни тимът на Андреас Капулас победи Плимут с 92:63, а два дни по-рано справи и с Шефилд Шаркс с 67:65.

Мачът между Спартак Плевен и Бристол Флайърс от Европейската северна лига ще се изграе утре (11 октомври) от 19.00 ч. в зала „Балканстрой„. Двубоят ще бъде първи за отбора на Любо Минчев на европейска сцена след 14-годишна пауза.

Срещата ще бъде предавана пряко по TV1 и в Youtube канала на лигата

Предишна статияБалкан представи новия си център (видео)
Следваща статияМачовете от Евролигата и Еврокъп започват с минута мълчание тази седмица
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."