Барса с нова голяма цел

Каталунците ще опитат да върнат Марк Гасол у дома

668

Барселона завърши 2020/2021 в Евролигата без трофей, макар че през по-голямата част от сезона бе лидер в класирането. На финала на надпреварата каталунците паднаха от Анадолу Ефес с 81:86, като за първи път не успяха в битката за върха.

Часове след провала във финала в Кьолн, медиите в Испания гръмнаха с новината, че новият генерален мениджър на каталунците Хуан Карлос Наваро ще опита да убеди Марк Гасол да облече екипа на испанския гранд от есента. Според информацията, бъдещето на центъра в Лейкърс не е сигурно и при евентуална раздяла на играча с тима от Ел Ей от Барселона ще се задействат.

Марк Гасол е на 36 години, а към Лейкърс той се присъедини през ноември 2020 г. 211-сантиметровият баскетболист обаче пропусна голяма част от мачовете на „езерняците“ от редовния сезон, заради COVID-19. Неговите минути бяха намалени и след пристигането на Андре Дръмънд.

Марк Гасол е част от Барселона от 2003 до 2006 г. С родния си клуб той става шампион в испанската ACB лига през 2004 г., а освен това през същата година печели и Суперкупата на страната си.

Предишна статияБонус от 1.5 млн. евро за шампиона в Евролигата
Следваща статияШоутайм триумфира на Изток в ББЛ А група
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."