14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаСилен Везенков не стигна на Олимпиакос срещу вихрен Монако и Майк Джеймс...

Силен Везенков не стигна на Олимпиакос срещу вихрен Монако и Майк Джеймс (видео)

Българинът вкара 14 точки в коша на тима от Княжеството

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха първа загуба в плейофите на Евролигата. Българинът и тимът му не успяха срещу Монако след 72:96 във втория си мач от 1/4-финалите в турнира. Резултатът в серията вече е равен – 1-1.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило бе най-добър за Олимпиакос в тази среща. Александър Везенков остави срещу името си в статистиката 14 точки, 4 борби, 1 асистенция и 3 откраднати топки за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/4 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси и Костас Папаниколау реализираха по 12, като вторият грабна и 6 борби. Шакил МакКисик остана с 10.

Майк Джеймс бе над всички за Монако с 23 точки, от които 5 тройки. Данило Анджусич вкара 19 плюс 5 борби. Дуейн Бейкън приключи със 17 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Майк Джеймс даде искрата на Монако, като наниза 21 от точките си през второто полувреме, за да тласне отбора си към победата. Въпреки преднината си от 16:10 след 10 минути игра и усилията на Александър Везенков, след това Олимпиакос сдаде инициативата на съперника, допускайки общо 20 технически грешки.

И ОЩЕ: Олимпиакос не можеше да използва Хасан Мартин, който е с травма в дясното бедро.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Следващият мач между Монако и Олимпиакос на Александър Везенков ще бъде на 27 април в Княжеството.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – МОНАКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани