Ново име в щаба на Спартак

Марин Яцински ще помата на плевенчани с кондиционната подготовка

783

Тодор Тодоров и неговият помощник Галин Стоянов ще имат сериозно подкрепление за подготовката на Спартак преди новия сезон. Към щаба на плевенчани се присъедини Марин Яцински, който е светило в кондиционната подготовка у нас.

77-годишният специалист започва своята работа първо в леката атлетика. Изгражда много медалисти и рекордьори на големи форуми в този спорт. Участник е на над 20 големи първенства в Европа и по света, както и на две Олимпиади.

В баскетбола подготвя всички формации на националните ни отбори, както при подрастващите, така и представителните ни тимове при мъжете и жените. Голяма част от кариерата му на кондиционен треньор е свързана с Балкан, но преминава и през Лукойл Академик и Берое.

Има отличия с ботевградчани и със „студентите“. Помага на специалисти като Георги Младенов, Йовица Арсич, Небойша Видич и Любо Минчев. За последно бе част от щаба на първия на европейското първенство за младежи, Дивизия Б в Грузия.

Предишна статияСпартак Плевен започна подготовка с 11 българи (видео)
Следваща статияЕвгени Хаджирусев: Прецених, че това е най-добрият вариант за мен и реших да дойда в Плевен
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."