12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков тласна Олимпиакос към нов успех в подготовката

Везенков тласна Олимпиакос към нов успех в подготовката

Българинът нямаше спиране и вкара 20 точки на Лаврио

Александър Везенков изведе Олимпиакос до трета поредна победа в предсезонната подготовка. Българинът бе над всички за „червено-белите“ при разгрома над Лаврио с 99:64 във втория мач от турнира, чийто домакин е тима от Пирея.

206-сантиметровото крило нямаше спиране и поведе колоната на най-добрите за гръцкия гранд. Националът отбеляза 20 точки, като бе 3/7 от средно разстояние, 4/7 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Към статистиката си той добави 6 борби, 3 асистенции, 1 открадната топка и чадър за 25 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Ливио Жан-Шарл реализира 16 точки. Янулис Ларенцакис приключи с 14.

Ал-Уайд Амину бе най-резултатен за Лаврио с 11 точки.

Александър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от средно разстояние – 24/37 срещу 15/31 за Лаврио. Освен това, домакините грабнаха повече борби – 38 срещу 34 oвладени от двата ринга топки за Лаврио.

Срещите от надпреварата са с благотворителен характер, а средствата ще бъдат дарени за местни здравни организации и болници, свързани с битката с COVID-19.

Във финала на турнира утре (5 септември) от 20.30 ч. Олимпиакос и Александър Везенков ще излязат срещу Монако. В битката за третото място от 18.00 ч. пък ще спорят Лаврио и Перистери.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани