12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков отново сред реализаторите, Олимпиакос обърна Байерн в Мюнхен (видео)

Везенков отново сред реализаторите, Олимпиакос обърна Байерн в Мюнхен (видео)

Българинът вкара 17 точки за гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за четвърти пореден път в Евролигата. Българинът и отборът му обърнаха Байерн Мюнхен с 98:88 като гости в мач от 28 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 16-9 и заема четвърто място в класирането, докато немският състав има 12 победи и 13 поражения и е 11-ти.

НАЙ-ДОБРИ: МVP на февруари в Евролигата не изневери на силната си форма и бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков остави срещу името си в статистиката 17 точки, 5 борби и 2 асистенции за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си крилото бе 5/7 от средно разстояние, 1/2 от тройката и 4/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси вкара 25 точки, от които 4 тройки. Хасан Мартин добави 14. Костас Слукас и Мустафа Фал финишираха съответно с по 11 и 10 точки, като първият направи и 11 асистенции.

Огъстин Рубит бе най-добър за Байерн Мюнхен с 18 точки и 5 борби. Владимир Лучич финишира с 15 и 8 борби. С по 12 точки останаха Отело Хънтър и Дарън Хилиард.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 55:59 в началото на третия период, Александър Везенков и компания подобриха защитата си и това закономерно се отрази на резултата. След 79:82 и 5 минути до края „червено-белите“ направиха серия от 11-4, за да вземат двуцифрен аванс. Янулис Ларенцакис с тройка фиксира 96:85, като до финалната сирена Олимпиакос запази предимството си.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 март Александър Везенков и тимът му ще гостуват на АЛБА Берлин, а пет дни по-късно Байерн Мюнхен ще спори с Фенербахче. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЙЕРН МЮНХЕН – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани