16.5 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоНБАAлександър Везенков: Когато децата те гледат, това е и отговорност

Aлександър Везенков: Когато децата те гледат, това е и отговорност

Трябва да си много амбициран, да следваш мечтите си, да имаш цели и да даваш всичко от себе си, допълва новото попълнение на Сакраменто в НБА

Александър Везенков се е отдал на подготовка за дебюта си в НБА през есента. Крилото тренира в Ботевград, а пред botevgrad.com говори за града, за семейството си, както и за децата и примера, който трябва да следват.

Ботевград е едно място, което аз посещавам всяко лято и си почивам. Моите приятели и роднини са тук, този град е дал всичко на моите родители, така че заема много специално място в моето сърце. Няма лято, в което да не се прибирам. Играл съм за подрастващите отбори на Балкан до 12 и 14 години, но това е много назад във времето. Беше много хубаво“, заяви Александър Везенков.

Със сигурност е много голямо да сбъдна мечтата на моя баща, защото както той, така и всички мои роднини са били до мен. Всички се радват да ме видят как прогресирам и изкачвам стъпало по стъпало, за да стигна моя максимум. Щом той е радостен, значи и аз се чувствам по същия начин. Със сигурност в мен той вижда и своята мечта, но живеем в други времена, условията и параметрите са други. Светът се промени в последните години, така че не можем да правим сравнения с времето, когато той е играл“, добави крилото.

Най-ценният урок, който съм получавал от него, е да не се променям всеки ден и никога да не съм доволен от себе си в добрия смисъл, както и винаги да искам още и още. Моята цел е да запалим децата по баскетбола, защото както другите спортове, така и той е много специфичен. Когато децата те гледат, това е и отговорност, тъй като ти всеки ден трябва да даваш максимума от себе си и да си на същото ниво не само баскетболни, но и като човек. Макар и да е много хубаво, има и много голяма отговорност“, каза още Спортист №1 на България за 2022 г.

Трябва да си много амбициран, да следваш мечтите си, да имаш цели и да даваш всичко от себе си. Не съм измислил какво ще си взема от Ботевград преди да замина за Сакраменто, но със сигурност ще го направя“, завърши Александър Везенков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани