10 C
София
неделя, декември 3, 2023
НачалоБългарияAкадемик се цели в Топ 6 на НБЛ през 2023/2024

Aкадемик се цели в Топ 6 на НБЛ през 2023/2024

Очакванията ми за новия сезон са да играем добре, заяви треньорът на пловдивчани Йордан Янков

Треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков заяви, че целта пред отбора за новия сезон в НБЛ е влизане в първата шестица на първенството. „Студентите“ проведоха открита тренировка за феновете като част от подготовката за тима за новата кампания, а след заниманието наставникът на пловдивския тим сподели очакванията си за предстоящия сезон.

В тренировката в зала „Сила“ взеха участие 12 баскетболисти, като с отбора вече се готвят всички нови попълнения – Мартин Маринов, Николай Маринов, Джъстин Маккол и Джералд Лидел. От миналия сезон в състава остават Кръстомир Михов, Томислав Минков, Йоанис Кикрилис, Тайлър Криймър и Джейлън Минет.

„Очакванията ми за новия сезон са да играем добре. Смятам, че отборът е доста подмладен спрямо миналата година. Радвам се, че успяхме в последния момент да привлечем Мартин Маринов, който ще внесе доста опит в тима ни. Нека да видим и другите отбори как ще са с играта си и попълненията си„, заяви Йордан Янков.

Треньорът на Академик изрази задоволството си от качествата на привлечените състезатели в тима през това лято. 

„Чуждестранните попълнения са на много високо ниво. Играчите от миналата година – Тайлър Криймър и Джейлън Минет – ще надграждат върху играта си и мисля да дам повече шанс на Кръстомир Михов и Томислав Минков, защото го заслужават. Останалите ще се борят за мястото си на паркета„, коментира Йордан Янков като заяви, че в тима не се очакват повече нови баскетболисти.

Наставникът на пловдивските „студенти“ обърна внимание и на напусналите играчи, които повече няма да бъдат част от клуба.

„В спорта идва един момент, в който дали отборът, дали състезателите имат нужда от ново предизвикателство. Не смятам, че това е драма. Пожелавам успех на всички момчета, с които съм работил и сме се разделили с тях. Те го заслужават със сигурност. В някакъв момент пътищата ни отново могат да се пресекат.“

Йордан Янков разкри, че все още не е ясно дали Академик ще участва в тазгодишното издание на Балканската лига. 

„На този етап планираме сезона без Балканска лига, но в зависимост от обстоятелствата може и да участваме. Амбициите ни в първенството са да влезем в първите 6 след второто завъртане, когато тимовете ще се разделят на две шестици. Ако успеем да влезем в първата шестица, ще бъде много голям успех за нас„, завърши Йордан Янков.

Жребият за новия сезон в НБЛ ще бъде изтеглен на 4 септември.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани