5 цитата на Майкъл Джордан, които вдъхновяват (видео)

Днес 6-кратният шампион в НБА с Чикаго навършва 61 години

1950

Mайкъл Джордан e един от най-великите спортисти в историята. От средата на 80-те години на миналия век до края на кариерата си той доминира на паркета, извеждайки Чикаго до шест титли в НБА. В колекцията си има 5 награди за MVP в лигата. Част от Залата на славата отвъд океана от 2009 г.

Способността на Майкъл Джордан да вдъхновява и мотивира другите чрез думите си е наистина поразителна. Много от коментарите, приписвани му през годините, демонстрират неговата сила, решителност и убеденост в стойността на упоритата работа.

Днес Въздушния навършва 61 години, а по този повод избрахме за Вас пет от най-паметните му цитати:

– „Приемам провала, тъй като всеки се проваля в нещо в даден момент.“ „Но не мога да живея със себе си, ако не дам всичко от себе си.“ „Никога не изключвайте възможността да се случи нещо добро. Защото, подобно на тревогите, границите често са измамни.”

– „Можете да тренирате стрелба по осем часа на ден, но ако техниката ви е неправилна, всичко, което ще научите, е как да стреляте по грешен начин.

– „Ако овладеете основите, качеството на всичко, което правите, ще се подобри.”

– „Предизвикателствата, пред които сме изправени, не възникват за една нощ и няма да бъдат премахнати утре, но ако работим заедно, можем да развием по-голямо разбиране, положителна промяна и по-спокоен свят за себе си, нашите деца, нашите семейства и нашите общности.

– „Вървя към нещата стъпка по стъпка… Винаги съм си поставял краткосрочни цели. Поглеждайки назад, всеки от етапите или постиженията ми доведе до следващия.

Ето и какво остави Майкъл Джордан на НБА като играч: 

Предишна статияБългария без Николай Стоянов в евроквалификациите
Следваща статияБерое без проблеми в София
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."