19-ти сезон за Тодор Тодоров в Спартак

Центърът ще продължава да помага с опита си

902

Спартак няма спиране и обяви още един от играчите за новия сезон. И през 2021/2022 в Плевен ще се наслаждават на играта на Тодор Тодоров.

202-сантиметровият център ще стартира своя 19-ти сезон в родния си клуб. Освен като играч, в последно време той е отдаден и на децата от школата на клуба, на които предава от знанията си за играта.

През 2020/2021 Тодор Тодоров записва средно по 8.3 точки, 3.8 борби и 1.1 асистенции в общо 27 мача по родните терени.

Със Спартак Тодор Тодоров има два бронзови медала в турнира за Купата на България – 2006 г. в Перник и 2009 г. в Плевен. В кариерата си досега 39-годишният баскетболист преминава още през Черноморец, Балкан, Рилски спортист и Берое.

Със старозагорци има Купа и Суперкупа на България, както и трофея в Балканската лига. С Рилецо има още една Купа на страната, както и бронз в същия турнир, трето място в първенството и сребро в регионалната надпревара.

Тодор Тодоров е поредният играч, постигнал договорка със Спартак. Преди него това сториха Божидар Аврамов, Николай Стоянов, Мартин Маринов, Димитър Маринчешки, Николай Маринов, Коча Йовович и Симеон Илиев.

Предишна статияНиколай Стоянов: Моите лични амбиции винаги са били едни и същи – първо място
Следваща статияВезенков и Олимпиакос с контрола срещу Рилски спортист
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."