9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългария1600 лв. от глоби за НБЛ след технически в два двубоя

1600 лв. от глоби за НБЛ след технически в два двубоя

Наказанията са за нарушения на правилата по време на срещите Ямбол - Левски и Берое и Черноморец

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след срещите Ямбол – Левски и Берое – Черноморец. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1600 лв, заради технически нарушения.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание на Дисциплинарно-административния съвет на Националната баскетболна лига, проведено на 23.02.2022 г., ДАС разгледа доклада на Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща №75 между Ямбол и Левски, проведена на 17.02.2022г. в гр. Ямбол. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Тадж Ридли, състезател с №7 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №7 от отбора на БК „Ямбол“ – Тадж Ридли е отсъдено техническо нарушение за обидни думи след съдийско решение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Тадж Ридли, състезател с №7 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №7 от отбора на БК „Ямбол“ – Тадж Ридли е отсъдено второ техническо нарушение в срещата за апострофиране на съдийско решение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Пое Брайънт, състезател с №15 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №15 от отбора на БК „Ямбол“ – Пое Брайънт е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Джеремая Пейдж, състезател с №22 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №22 от отбора на БК „Ямбол“ – Джеремая Пейдж е отсъдено техническо нарушение за неприлични жестове. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

На базата на същия рапорт ДАС:

Налага на Венцислав Петков, състезател с №35 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №35 от отбора на БК „Левски“ – Венцислав Петков е отсъдено техническо нарушение за неприлични жестове. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Венцислав Петков, състезател с №35 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №75 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Левски”, проведена на 17.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №35 от отбора на БК „Левски“ – Венцислав Петков е отсъдено второ техническо нарушение в срещата за груба игра и опит за искане на обяснение от съдията. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на Петър Цачев – дежурен представител на БФБ от среща №71 между отборите на Берое и Черноморец Бургас, проведена на 18.02.2022 г. в гр. Стара Загора ДАС реши:

Налага на Антон Кук, състезател с №55 от отбора на БК „Берое“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №71 между отборите на БК „Берое“ и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 18.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №55 от отбора на БК „Берое“ – Антон Кук е отсъдено техническо нарушение за симулация. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на БК „Черноморец Бургас“, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №71 между отборите на БК “Берое” и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 18.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на БК “Черноморец Бургас”, за апострофиране на съдийско решение от състезателите, което нарушение е записано на треньора – Димитър Найденов. Нарушението е второ за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на БК „Черноморец Бургас“, имуществена санкция в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №71 между отборите на БК “Берое” и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 18.02.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ,  е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на БК “Черноморец Бургас”, за апострофиране на съдийско решение от състезателите, което нарушение е записано на треньора – Димитър Найденов. Нарушението е трето за сезона, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани