3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългария1600 лв. в глоби след последния мач между Левски и Балкан

1600 лв. в глоби след последния мач между Левски и Балкан

ДАС към лигата санкционира технически нарушения и хвърлени предмети

На последното си заседание Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи санкции на обща стойност 1600 лв. Глобите са за нарушения на правилата по време на последния мач от полуфиналите между Левски и Балкан, провел се на 29 май в столичната зала „Универсиада“.

Ето какви са решенията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 31.05.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

Налага на Марио Литъл, състезател с №23 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 23 от отбора на БК „Левски“ – Марио Литъл – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Джош Паркър, състезател с №1 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 1 от отбора на БК „Левски“ – Джош Паркър – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на БК “Левски”, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата от трибуната състояща се от привърженици на БК „Левски“ са хвърлени по посока на пейките и трибуните на БК „Балкан“, предмети – няколко бутилки от 500 ml минерална вода, попадащи в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  В доклада си дежурният представител е посочил, че хвърлените предмети са били няколко, което означава, че същите са били два или повече. С оглед неточно установения брой предмети, ДАС налага минимална санкция в горепосочения размер.“

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 2 от отбора на БК „Балкан“ – Дерик Маркс – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на БК „Балкан“, имуществена санкция в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Балкан”с реален извършител – състезател с №3 – Крис Минков. Нарушението е трето за сезона, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на БК “Балкан”, имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, в края на среща №8 (плейоф – полуфинали) между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 29.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, след края на срещата привърженици на БК „Балкан“ са хвърлили по посока трибуните на БК „Левски“, предмети – няколко бутилки от 500 ml минерална вода, попадащи в категория предмети незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  В доклада си дежурният представител е посочил, че хвърлените предмети са били няколко, което означава, че същите са били два или повече. С оглед неточно установения брой предмети, ДАС налага минимална санкция в горепосочения размер.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани