24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългария1500 лв. в глоби след мачовете от 6 кръг в НБЛ

1500 лв. в глоби след мачовете от 6 кръг в НБЛ

От лигата наложиха санкциите, заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди

Дисциплинарно-административният съвет на НБЛ наложи нови сакции след изиграването на мачовете от 6 кръг. Глобите са на обща стойност 1500 лв., заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди.

Ето и какви са наказанията: 

„На заседание от 24.11.2022 г. Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на дежурния представител на БФБаскетбол на мача Левски – ЦСКА Тодор Иванов. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на старши-треньора на БК „ЦСКА София“ – Росен Барчовски, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №30 между отборите на БК „Левски“ и БК „ЦСКА София”, проведена на 21.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “ЦСКА София” – Росен Барчовски е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на старши-треньора на БК „ЦСКА София“ – Росен Барчовски, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №30 между отборите на БК „Левски“ и БК „ЦСКА София”, проведена на 21.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “ЦСКА София” – Росен Барчовски е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на помощник-треньора на БК „Левски“ – Константин Папазов, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №30 между отборите на БК „Левски“ и БК „ЦСКА София”, проведена на 21.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на помощник-треньора на БК “Левски” – Константин Папазов е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за помощник-треньора, което предопределя размера на наказанието му.

На същото заседание бе разгледан доклад от Владимир Атанасов за мача Балкан – Черноморец, въз основа на който ДАС реши:

– Налага на Мунис Туту, състезател с №3 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №29 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 19.11.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 3 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Мунис Туту е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Въз основа на доклада на Борислав Пелтеков за мача Спартак Плевен – Черно море Тича Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №27 между отборите на БК „Спартак Плевен“ и БК „Черно море Тича”, проведена на 21.11.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за 24 секунди не отчита в 1/10 (десети) последните 5 секунди от периода на 24/14 секунди, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ.  С предишно решение, ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

Въз основа на доклада на София Масларова за мача Шумен – Ямбол ДАС:

– Налага на Майк Адеунми, състезател с №10 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №26 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Ямбол”, проведена на 19.11.2022 г. в гр. Шумен.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 10 от отбора на БК „Шумен” – Майк Адеунми е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Майк Адеунми, състезател с №10 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 300 (сто) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №26 между отборите на БК „Шумен“ и БК „Ямбол”, проведена на 19.11.2022 г. в гр. Шумен.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 10 от отбора на БК „Шумен” – Майк Адеунми е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани