17.4 C
София
петък, април 12, 2024
НачалоБългария1500 лв. в глоби след Балкан - Левски от полуфиналите за Купата...

1500 лв. в глоби след Балкан – Левски от полуфиналите за Купата на България

Дисциплинарната комисия към БФБ наложи финансови санкции на част от участниците в срещата

Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол наложи санкции на Балкан и Левски след прекъснатия за 45 минути полуфинал от турнира за Купата на България. Двубоят се проведе на 26 март (събота) и бе спечелен от столичани със 74:73 в „Арена Ботевград“.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: След драма и прекъсване, ключова защита на Радич прати Левски на финал

От комисията наложиха глоби на обща стойност 1500 лв. на играчи и треньори, заради технически нарушения. В тази цифра е включена и санкция на Балкан, заради хвърляне на предмети към терена.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Прекъснаха Левски – Балкан заради ексцесии

Ето и какви са санкциите, наложени от Дисциплинарната комисия:

„На заседание, проведено на 28.03.2022 г., Дисциплинарната комисия (ДК) към Българска федерация по баскетбол (БФБ) разгледа доклада и рапорт за инциденти на Комисаря на мача Любомир Амиорков и доклада на старши-съдията Венцислав Великов на полуфинала между Балкан и Левски от турнира за Купа на България. Заседанието се проведе по реда на чл.12 от Наредба за провеждане на турнира за Купа „България“ за мъже и жени на БФБ.  Въз основа на документите бе решено:

– Налага на помощник-треньора на БК „Левски“ – Димитър Ангелов, глоба в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител, на помощник-треньора на БК „Левски“ – Димитър Ангелов, е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за длъжностното лице, което предопределя размера му.

– Налага на Джош Паркър, състезател с №1 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Джош Паркър– състезател с № 1 от отбора на БК „Левски“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера

– Налага на Марио Литъл, състезател с №23 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Марио Литъл – състезател с № 23 от отбора на БК „Левски“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера.“

Въз основа на всички доклади ДК реши:

Налага на старши-треньора на БК „Балкан“ – Преслав Пешев, глоба в размер на 100 (сто) лева, на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушение в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител, на старши-треньора на БК „Балкан“ – Преслав Пешев, е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за длъжностното лице, което предопределя размера му.

– Налага на „Балкан“, имуществена санкция в размер на 600 (шестотин) лева, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ – за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, след края на среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, по време на срещата от публиката на домакина БК „Балкан“ са хвърлени на игралното поле предмети – две празни пластмасови бутилки от минерална вода, незастрашаващи здравето на участниците и четири пластмасови капачки. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет.  ДАС налага санкцията, вземайки предвид броя на хвърлените предмети.

– Налага на Мениджъра на БК „Балкан“ – Небойша Видич, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 35 т.1 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на Небойша Видич – Мениджър на отбора на БК „Балкан“– е отсъдено техническо нарушение за навлизане в игралното поле. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.

– Налага на Дерик Маркс, състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Дерик Маркс– състезател с №2 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размер.

– Налага на Димитър Димитров, състезател с №34 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.5 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на Димитър Димитров – състезател с №34 от отбора на БК „Балкан“. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера

– Налага на Мениджъра на БК „Балкан“ – Небойша Видич, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 35 т.3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №6, полуфинал за Купа на България между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“,  проведена на 26.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.6 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на Небойша Видич – Мениджър на отбора на БК „Балкан“– е отсъдено техническо нарушение за навлизане в игралното поле. Нарушението е второ за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.“

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани