4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългария1100 лв. от глоби за НБЛ след мачовете от последния кръг

1100 лв. от глоби за НБЛ след мачовете от последния кръг

Санкциите са заради технически нарушения

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мачовете от 21 кръг. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1100 лв, заради технически нарушения.

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ: 

„На заседание, проведено на 23.03.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Петър Цачев – дежурен представител на БФБ на двубоя между Левски и Черноморец Бургас от 19.03.2022 г. в София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Марио Литъл, състезател с №23 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №102 между отборите на БК “Левски” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 19.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 23 от отбора на БК „Левски“ – Марио Литъл – е отсъдено техническо нарушение за апострофиране на съдийско решение. Нарушението е трето за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на рапорт от Пламен Минков – дежурен представител на БФБ от среща №101 между Черно море Тича и Спартак Плевен ДАС:

Налага на Максим Корниенко, състезател с №13 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 101 между отборите на БК “Черно море Тича” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 19.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 13 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Максим Корниенко – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е второ за настоящия сезон на състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

На базата на доклад от Дежурния представител на БФБ Борислав Пелтеков за мача Балкан – Берое ДАС:

– Налага на Мениджъра на БК „Балкан“ – Небойша Видич, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл. 35 т.1 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №105 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Берое“, проведена на 21.03.2022г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на Небойша Видич – Мениджър на отбора на БК „Балкан“– е отсъдено техническо нарушение за навлизане в игралното поле. Нарушението е първо за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на доклад от Красимир Стойнов – дежурен представител на БФБ на Ямбол – Рилски спортист, ДАС реши:

Налага на Марин Маринов – състезател с №1 от отбора на БК „Ямбол“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №103 между отборите на БК “Ямбол” и БК “Рилски спортист”, проведена на 19.03.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №1 от отбора на БК „Ямбол“ – Марин Маринов – е отсъдено техническо нарушение за невъздържана реакция при съдийско отсъждане, което е записано на името на старши-треньора Тони Дечев. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Джеремая Пейдж, състезател с №22 от отбора на БК „Ямбол“,    глоба в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №103 между отборите на БК „Ямбол“ и БК “Рилски спортист”, проведена на 19.03.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №22 от отбора на БК „Ямбол“ – Джеремая Пейдж е отсъдено техническо нарушение за невъздържана реакция при съдийско отсъждане. Нарушението е четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани