17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългария1000 лв. от глоби за играчи и клубове в НБЛ

1000 лв. от глоби за играчи и клубове в НБЛ

Последните мачове при мъжете не бяха подминати от ДАС

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ не подмина и изиграните досега срещи от 5 кръг в шампионата при мъжете. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1000 лв. на играчи и клубове. 

Ето какви са наказанията: 

На заседание, проведено на 09.11.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ от среща №24 между отборите на БК Берое и БК Рилски спортист, проведена на 06.11.2021г., в гр. Стара Загора. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, ДАС реши:

– Налага на Георги Бошнаков – състезател с №0 от отбора на БК Берое – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 24 между отборите на БК Берое и БК Рилски спортист, проведена на 06.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №0 от отбора на БК Берое – Георги Бошнаков – е отсъдено техническо нарушение за бурни реакции. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа доклада на Румен Калпакчиев – дежурен представител на БФБ от среща № 23 между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 08.11.2021г. в гр. Плевен, и реши:

– Налага на БК Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №23 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 08.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

– Налага на Божидар Аврамов – състезател с №10 от отбора на БК Спартак Плевен – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №23 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 08.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №10 от отбора на БК Спартак Плевен – Божидар Аврамов – е отсъдено техническо нарушение за неприлични жестове и думи към противник. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Симеон Илиев – състезател с №17 от отбора на БК Спартак Плевен – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №23 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 08.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №7 от отбора на БК Спартак Плевен – Симеон Илиев – е отсъдено техническо нарушение за много груби действия срещу противников състезател. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Георги Боянов – състезател с №24 от отбора на БК Черноморец Бургас – глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №23 между отборите на БК Спартак Плевен и БК Черноморец Бургас, проведена на 08.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №24 от отбора на  БК „Черноморец Бургас“ – Георги Боянов – е отсъдено техническо нарушение за опит за саморазправа с противников състезател. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа и Чавдар Зехиров – дежурен представител на БФБ от среща №22 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 06.11.2021 г., в гр. София и реши:

– Налага на БК Левски имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди и/или съоръжения в среща № 22 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 06.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, звуковите сигнали за 24 секунди и за край на четвърт не работят, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид, това че нередностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

– Налага на Николай Титков – състезател с №5 от отбора на БК Академик Пловдив – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 22 между отборите на БК Левски и БК Академик Пловдив, проведена на 06.11.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №5 от отбора на БК Академик Пловдив – Николай Титков – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“ 

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани