7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНационални отбориЯсни са 12-те на Литва за световната квалификация срещу България

Ясни са 12-те на Литва за световната квалификация срещу България

България залага на стил с бърз баскетбол, смята селекционерът на Литва Казис Масквитис

Селекционерът на Литва Казис Масквитис избра 12-те баскетболисти, на които ще разчита в световната квалификация срещу България. Двубоят от група F на пресявките ще бъде в петък от 19.00 ч. в „Арена Самоков“. Финалистът от Евробаскет 2015 спечели първия мач между двата състава след 89:69.

От групата на литовците за двубоя отпадат Донатас Сабецкис и Бенас Грициунас. Към тренировките преди пътуването до България се завърна Лауринас Бирутис.

Ето на кои играчи ще разчита срещу България Казис Масквитис: 

Арнас Величка

Ейгирдас Жукаускас

Гитис Мачиулис

Гитис Радзявичиус

Игнас Браздейкис

Каролис Лукошунас

Лауринас Бирутас

Мариус Григонис

Мартинас Еходас

Тадас Седекерскис

Томаш Димша

Витенис Чижаускас

„Първото нещо, което трябва да направим е да спрем Александър Везенков и Дий Бост. България залага на стил с бърз баскетбол, много тройки и се бори доста добре в защита. Баскетболът ще бъде важен, но от значение ще бъде също да сме концентрирани в мача, как ще го започнем и колко грешки ще допуснем. Дий Бост игра в последните срещи, Александър Везенков наскоро завърши сезона в Гърция. Иска ми се да не са във форма, но най-вероятно ще са готови„, заяви селекционерът на Литва Казис Масквитис пред Basketnews.lt.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани