12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Ян Весели за Чехия на Игрите: Нямаме какво да губим

Ян Весели за Чехия на Игрите: Нямаме какво да губим

В Токио противниците ще бъдат много по-подготвени за нас, допълва центърът

Чехия ще участва в първия мач на Олимпиадата в турнира при мъжете. Селекцията на Ронен Гинсбург ще се изправи срещу Иран утре сутрин от 4.00 ч. в двубой от група А на надпреварата, за да постави начало на първото си участие на Олимпийски игри в историята.

Мисля, че след квалификацията вече не сме под натиск. Нямаме какво да губим. Никой не очаква от нас да спечелим нещо, но имаме възможност да покажем най-доброто от себе си и ако се получи в правилния момент, можем да се надяваме на медали„, смята една от звездите на Чехия Ян Весели, който има във визитката си златото в Евролигата и приза за MVP в същия турнир.

В Канада бяхме подценявани и се възползвахме от това. В Токио обаче противниците ще бъдат много по-подготвени за нас и вероятно няма да допуснат такива издънки„, казва още 31-годишният баскетболист.

Уважаваме съперниците си, както и факта, че можем да бъдем част от най-големия спортен форум в света. Франция е фаворит срещу нас, но ние ще направим всичко възможно, за да ги победим„, отвръща Ян Весели на поздрава на своя съотборник във Фенербахче Нандо Де Коло, срещу когото ще се изправи на Олимпиадата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани