Янко Янков: Спечелихме може би с по-голямо постоянство

В този си вид изглеждаме по-добре на терена, коментира треньорът на Шумен

234

Без усилията на отбора нямаше да постигнем този успех. Срещата я спечелихме може би с по-голямо постоянство. Накрая се получи доста нервен мач, ние си вкарахме наказателните удари и това взе превес. Те пропуснаха доста наказателни удари в последната част и продължението, което при такива равни мачове е решаващо. Играта на отбора през този сезон е доста променлива, минахме през доста промени в състава. Определено мисля, че в този си вид изглеждаме по-добре на терена. Не искам да омаловажавам усилията на противника. Доста добър отбор. Тук, вкъщи те играха доста успешно срещу почти всички отбори от лигата, дори и от първата четворка. Планът, който бяхме начертали ние за срещата, момчетата го изпълниха, за което им благодаря„, така коментира видяното в зала „Христо Борисов“ треньорът на Шумен Янко Янкоя след драматичния успех над Черно море Тича със 105:101 след продължение. 

Може би при стопяването на 18 точки пасив се реши мачът. За три минути на втората част до нейния край от 18 точки се върнахме на 4. Черно море Тича много лесно допусна да свалим разликата, от което дойде повече самочувствие на моите момчета, повярваха си, че наистина можем да обърнем срещата и успяха да го направят с много усилия. Определено мислим вече за следващия сезон. Трудно е да мислим за плейофите в този сезон, затова направихме някои промени в състава. Даваме шанс на млади момчета, мисля, че перспективни. Имаме още 7 мача до края на първенството да се покажат, да се докажат и наистина да видим на кого можем да разчитаме догодина„, допълни наставникът на „жълто-зелените“, които са последни в класирането на НБЛ с баланс от 4-19. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияВасил Бачев: В зала „Диана“ винаги се играе трудно
Следваща статияКирил Болшаков: Ние показахме своята най-добра игра през сезона
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."