13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Потенциалът мисля, че го има, другото е много работа

Янко Янков: Потенциалът мисля, че го има, другото е много работа

Тази година си поставяме за цел да постигнем повече победи, казва още треньорът на Шумен

Шумен започва участието си в НБЛ с амбиция да играе в плейофите и да се представи успешно в мачовете от турнира за Купата на България. Това стана ясно по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Шумен, на която присъстваха треньорите на тима Янко Янков и Звонко Папак, капитанът на отбора Виктор Серафимов и новите попълнения в състава Николай Георгиев и Адриян Секулов.

„Тази година и треньорите, и играчите си поставяме за цел да постигнем повече победи, да участваме в турнира за Купата на България и в плейофите. Това означава да сме сред първите осем отбора. Тази година първенството е с един отбор повече, включва се и ЦСКА, конкуренцията се увеличава. Ще се опитаме от мач на мач да повишаваме нивото на игра. Потенциалът мисля, че го има, другото е много работа“, заяви Янко Янков.

По думите му и тази година отборът на Шумен е сред най-младите в НБЛ.

Тази година имаме трима състезатели, които са на 26-27 години, всички други са по-млади. На това ниво обаче осъзнаваме, че и очакванията към нас след първия си сезон в НБЛ са по-големи, в който тръгнахме с идеята да сме участници и да не сме последни в класирането„, допълва наставникът.

От миналогодишния състав в Шумен остават петима състезатели – капитанът Виктор Серафимов, Георги Кендеров, Константин Паисиев, Теодор Димитров и Пламен Русков.

„Привлякохме двама български състезатели – Николай Георгиев от Рилски спортист Самоков и Адриян Секулов, прекарал по-дълъг период от спортната си кариера в отбора на Академик. Ще разчитаме и на трима нови американски състезатели – Рей Дову, който ще играе на позиция център, както и на крилата Самуел Адевумни и Джавонте Елис. В отбора се завърна и един от нашите юноши Никола Николов, който миналата година се състезаваше в отбора на Шоутайм в А група. В селекцията и в тренировъчния процес ще бъдат включвани и юноши от школата, които да израстват покрай мъжкия отбор. Те ще се изявяват най-вече в отбора ни в А група“, уточни Янко Янков.

Билетите за домакинските мачове на Шумен в „Арена Шумен“ ще бъдат 10 лв. за възрастни, 5 лв. – за пенсионери и ученици, а за децата под 12 години входът ще е безплатен. От следващата седмица от клуба предвиждат да пуснат в продажба и абонаментни карти за домакинските си мачове за целия сезон, с подарък от клуба – фен артикул.

Виктор Серафимов: Имаме потенциал за доста добро представяне

Шумен продължава с контролите в Сърбия

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани