12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Бих искал да поздравя момчетата за проявения характер

Янко Янков: Бих искал да поздравя момчетата за проявения характер

За да играем по-добре в остатъка от сезона, ни предстои тежка работа в залата, бе мнението на треньора на Шумен

„Първо, бих искал да поздравя момчетата за проявения характер. Въпреки, че водехме през по-голямата част от мача, в последния период допуснахме противника да се доближи на 5-6 точки, което ни поизнерви и постегна. През този сезон в такива мачове, в които се стига до такъв резултат, обикновено ги губехме. Това показва едно израстване в момчетата, показаха стабилност, играха умно и мисля, че днес закономерно победихме един много добър отбор. Отбор, който неслучайно до днес нямаше нито една загуба„, бе мнението на треньора на Шумен Янко Янков след успеха над Спартак с 86:79 в мач от 7 кръг в НБЛ. 

Шумен сложи край на победната серия на Спартак в НБЛ (видео)

„За да играем по-добре в остатъка от сезона, ни предстои тежка работа в залата и повече увереност, и самочувствие. Момчетата имат качества, трябва да вярват повече в себе си, да изпълняват поставените задачи и мисля, че можем да показваме още по-добра игра, особено вкъщи. Щом успяхме да ограничим Спартак Плевен до 80 точки, значи сме играли в защита стабилно. Имаше един спад в третата част, която те спечелиха с разлика от 10-тина точки, но пак повтарям проявихме характер. В по-голяма част от времето бяхме стабилни в отбрана и това ни даде възможност да победим„, допълва наставникът на „жълто-зелените“, които са с баланс от 2-5 и са шести в класирането на родния елит. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани