21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Янис с лекция в контрола срещу Испания пред 15 000 в Атина...

Янис с лекция в контрола срещу Испания пред 15 000 в Атина (видео)

Гръцкият национал с личен рекорд за представителния тим на страната си

В първия си мач от подготовката преди световните квалификации и европейското първенство Гърция постигна победа. Янис Адетокунбо и компания надиграха Испания с 86:70 в контрола, в Атина, която бе уважена от около 15 000 души.

Сред зрителите в залата бяха треньорът на Партизан Желко Обрадович и наставникът на Перистери Василис Спанулис.

Пред погледа на майка си Вероника Янис Адетокунбо нямаше спиране за Гърция и оформи дабъл-дабъл – 31 точки и 10 борби за 21 минути. При стрелбата си от игра лидерът на Милуоки бе 7/10, както и 11/13 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Новото попълнение на Далас Тайлър Дорси добави 11. Димитрис Аграванис се отчете с 9 точки.

От ростера на Гърция срещата пропуснаха Костас Слукас и Йоргос Папаянис.

Уили Ернангомес бе най-добър за Испания с 15 точки. Хайме Прадиля вкара 10. В състава на световния шампион не бе Серхио Люл.

Янис Адетокунбо достигна до личен рекорд в кариерата си с екипа на представителния тим на страната си. С него начело гърците взеха комфортна преднина още в края на първата част за 31:13, a след това достигнаха до аванс от 19 точки в началото на второто полувреме. „Ла Фурия“ все пак отговори и сведе пасива си до 57:63 след серия от 17-4, вдъхновена от Дарио Бризуела. Янис Адетокунбо наниза 6 поредни точки за 69:59, като до финалната сирена домакините не изпуснаха контрола над мача.

Двата отбора ще се срещнат отново на 11 август в Мадрид. 

СТАТИСТИКА ОТ ГЪРЦИЯ – ИСПАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани