3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАЯнис в плановете на Далас

Янис в плановете на Далас

Клубът от Тексас иска да привлече гръцкия национал догодина

Далас изглежда има новa цел, която ще преследва, но и за която ще трябва да почака. Според ESPN, Маверикс ще опитат да привлекат в редиците си Янис Адетокунбо след края на следващия сезон в НБА.

Според информацията, от клуба от Тексас най-вероятно няма да предприемат гръмки трансфери в следващите няколко месеца. От Далас ще следят ситуацията с двукратния носител на приза MVP в най-силното първенство в света.

Тази година гръцкият национал има право да подпише максимален договор, което ще го остави в Милуоки в следващите няколко години. Ако това не се случи, то Янис Адетокунбо ще се превърне в свободен агент през 2021 г.

През 2019/2020 Янис Адетокунбо и Бъкс достигнаха до полуфиналите на Изток, където отстъпиха на Маями с 1-4 победи в серията. През последния сезон 25-годишният баскетболист реализира средно по 29.5 точки, 13.6 борби и 5.6 асистенции в общо 63 мача в лигата, което му донесе наградата за Най-полезен играч за втора поредна година.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани