8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЯмбол-2 спечели титлата в регион Юг на ББЛ А група

Ямбол-2 спечели титлата в регион Юг на ББЛ А група

Бронзът бе завоюван от Берое-2

Ямбол-2 е шампион в регион Юг на ББЛ А група за сезон 2020/2021. На финала в Перущица съставеният от юноши отбор надви доста по-опитния Несебър с 90:75 и се класира за националните финали през юни. Бронзовите медали пък бяха спечелени от друг млад тим – Берое-2.

Ямбол-2 и Несебър си размениха по една част през първото полувреме на мача. Баскетболистите на Стойчо Кукучев поведоха с 24:17 след началната четвърт, но близо пет минути след старта на втория период не успяваха да се разпишат от игра. Това позволи на ямболии да направят серия от 14-1, като на почивката те имаха малка преднина при 39:37. След паузата се получиха няколко смени на водачеството, но след силен финален завършек на частта, преди решителните десет минути състезателите на Стойо Чолаков се откъснаха с 64:52. Подемът в играта им продължи и през заключителния период, като много бързо разликата достигна 20 точки и те нямаха проблем да спечелят убедително.

Николай Нинов завърши с 20 точки и 7 борби за победителите, Андон Вачев записа дабъл-дабъл от 18 точки и 12 борби, Пламен Илиев реализира 14 точки, 13 има Йоан Христов, а 10 точки и 9 борби добави Златомир Дончев. За Несебър, който игра почти без смени, Димитър Найденов се отчете с 27 точки и 8 борби, Емилиян Грудов има 26 точки и 10 борби, Ростислав Алексов записа 11 точки и 8 борби, а Даниел Димитров е с 10 точки и 11 борби.

В мача за бронза се получи юношеско дерби, като Берое – 2 надви Академик Пловдив – 2 с 88:73. Въпреки голямата разлика, победителят бе определен едва през последната част.

По-малко от две минути и половина бяха нужни на старозагорския тим, за да натрупа двуцифрена преднина, повеждайки с 12-0 на старта на мача. Веднага след това обаче ролите се размениха. След силна серия, съперникът му стигна до пълен обрат, но след първата част беройци отново имаха солиден аванс – 27:19. Преднината на баскетболистите на Бойко Миленков достигна 19 точки през втория период, а на почивката те бяха напред с 48:33. След паузата обаче тимът на Йордан Иванов взе инициативата и вкара 6 тройки само за третата четвърт, след която вече имаше предимство при 65:63. Берое обаче успя да ограничи съперника си едва до 8 точки в оставащото време и спечели с разлика.

Дамян Минков се включи от пейката с 30 точки и 9 борби за победителите, Калоян Колчев реализира 22 точки, а с 14 и 7 борби е Младен Георгиев. За Академик над всички с впечатляващ дабъл-дабъл от 32 точки и 10 борби бе Кръстомир Михов, Марио Боянов отбеляза 18 точки, с 11 е Георги Инджов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани