14 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЯмбол удържа Черно море Тича у дома

Ямбол удържа Черно море Тича у дома

Трети успех за тима на Тони Дечев в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол постави начало на 2022 г. в НБЛ с победа. В своята зала „Диана“ селекцията на Тони Дечев се наложи над Черно море Тича с 97:91 в първия мач от 11 кръг в родния елит. Ямболии вече са с баланс от 3-8, като заемат осмо място в класирането, докато варненци имат 1 успех и 10 поражения и са девети.

НАЙ-ДОБРИ: Стартовата петица на Ямбол нямаше спиране. Джеремая Пейдж и Тадж Ридли вкараха по 22 точки, като първият овладя и 8 борби. Александър Матушев добави 16, 5 борби и 5 асистенции. Дарин Иванов и Кръстан Кръстанов отбелязаха по 12 точки, като последният овладя и 13 борби за дабъл-дабъл.

Веселин Георгиев бе най-резултатен за Черно море Тича със 17 точки. Мартин Коцев се разписа с 16 и 6 борби. Мартин Йорданов остави срещу името 14 точки и 6 борби. Лъчезар Тошков се отчете с 13. Михаил Молдов остана с 11 точки, 5 борби и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част. Първата бе за ямболии, които си осигуриха аванс от 15 точки за 29:14, водени от Дарин Иванов и Тадж Ридли. До почивката варненци отвърнаха и намалиха до 42:47 чрез Веселин Георгиев, Михаил Молдов и Мартин Коцев.

След паузата домакините си върнаха двуцифрената преднина чрез Кръстан Кръстанов, Джеремая Пейдж и Александър Матушев за 73:62. През последната четвърт Черно море Тича се вдигна на щурм и чрез Венелин Христов, Мартин Йорданов и Лъчезар Тошков намали пасива си до 2 точки за 88:90. В края Тадж Ридли, Дарин Иванов и Джеремая Пейдж осигуриха успеха на Ямбол с крайното 97:91.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари Ямбол ще гостува на Рилски спортист, а Черно море Тича ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани