9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАЮта издържа срещу Далас (видео)

Юта издържа срещу Далас (видео)

Лаури Марканен остави на сметката на Джаз 29 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Юта триумфира за четвърти път в последните си шест мача в НБА. Пред своята публика „джазмените“ се справиха с Далас със 108:100, за да регистрират общо 26-ти успех в лигата през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Лаури Марканен се отчете с 29 точки и 5 борби за Юта. Малик Бийзли добави 19. С по 14 точки завършиха Джордан Кларксън (7 борби) и Уокър Кеслър (11 борби).

Далас бе без своя лидер Лука Дончич, който е с изкълчен ляв глезен. В негово отсъствие Спенсър Динуиди бе над всички с 35 точки, включително 6 тройки, плюс 8 асистенции. Реджи Бълок се включи от пейката с 19. С по 11 точки останаха Дориан Фини-Смит и Джош Грийн, като първият грабна и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха значително в голяма част от срещата, Маверикс все пак успяха да се върнат и намалиха пасива си до 98:103 след тройка на Реджи Бълок. От другата страна Лаури Марканен върна далечния снаряд, а Юта удържа съперника без кош в последните две минути и половина.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 февруари Юта ще излезе срещу Торонто, докато два дни по-рано Далас ще играе срещу Детройт.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани