12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориЮношите загубиха от Латвия на европейското (видео)

Юношите загубиха от Латвия на европейското (видео)

Националите до 18 г. ще се спорят за 15-тото място на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за юноши претърпя второ поредно поражение на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния. В северната ни съседка „лъвчетата“ загубиха от Латвия с 48:83 в мач за разпределение на местата от 13-то до 16-то на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Бъчков единствен финишира с двуцифрен точков актив за България. Крилото бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби.

Фредерикс Мейнарст бе най-добър за Латвия с 21 точки. С по 11 се разписаха Рихардс Берколдс, Кристофърс Карлсонс и Петерис Пинис, като вторият грабна и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Съперникът спечели битката под двата ринга, след като грабна 42 срещу 37 борби за отбора ни. Латвийците показаха и по-точен мерник от средно разстояние – 59% срещу 42% за нашите. Освен това, противникът финишира с повече откраднати топки – 10 срещу 5 отнети топки за националите до 18 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (7 aвгуст) от 17.45 ч. юношите ще излязат срещу Грузия в последния си двубой на европейското. Двата състава се срещнаха и в груповата фаза, а тогава селекцията ни спечели с 64:60.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – ЛАТВИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани