12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаЮношески национал става част от мъжкия Анкона в Италия

Юношески национал става част от мъжкия Анкона в Италия

Веселин Господинов спечели доверието на треньорите в тима от Апенините

Юношеският национал на България Веселин Господинов успя да си проправи път до място в мъжки отбор в Италия. 207-сантиметровият баскетболист ще играе за тима на Анкона в Серия Б през 2020/2021, съобщават от клуба.

През последните два сезона 18-годишният състезател трупа опит с юношеската формация на Анкона. През 2018/2019 той играе в Серия Д, а през миналия сезон показва уменията си в Серия Ц.

С желанието и трудолюбието си Веселин Господинов успява да впечатли треньора Раджола, който ще разчита на него през новия сезон. Така Анкона вече има 11 баскетболисти, като ще стартира подготовка на 21 септември.

В кариерата си досега Веселин Господинов преминава през школите на родните Левски и Академик, а през 2017 г. е селектиран от сръбския гранд Цървена Звезда. Веселин Господинов преминава през различните формации на националните ни отбори при подрастващите. За последно тежкото крило защитава цветовете на България на европейското първенство за юноши до 18 г., Дивизия Б през миналото лято.

Снимки: Личен архив и БФБ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани