19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаШейн Ларкин: Преживяхме много като отбор

Шейн Ларкин: Преживяхме много като отбор

Играхме със сърцата си, споделя гардът на Анадолу Ефес

Шейн Ларкин бе с основна заслуга за историческия първи трофей на Анадолу Ефес в Евролигата. Гардът отбеляза 21 точки при успеха на турския гранд над Барселона с 86:81 във финала, като бе 12/12 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Чувството е невероятно. Преживяхме много като отбор. Загубихме финала преди няколко години и миналия сезон, преди COVID-19, имахме задача – да излезем и да докажем на всички, че сме най-добрите. И тогава сезонът беше отменен. И тази година се случиха много неща. Много играчи в нашия отбор бяха болни, имахме много контузии, нямахме пълен състав, празните зали… Имаше много проблеми, с които трябваше да се сблъскаме, и по средата на сезона имахме антирекорд. Но останахме заедно, борихме се и показахме най-добрия баскебол през последния полусезон, а сега сме тук като шампиони„, сподели Шейн Ларкин.

Просто трябваше да бъдем агресивни през второто полувреме. Василие Мицич е невероятен играч и знам, че ще се бори докрай, дори да не му спори много играта в даден момент. Важното е да си агресивен. Мисля, че това направихме – играхме със сърцата си. Дадохме всичко от себе си и сме шампиони. Никой не може да ни го отнеме„, допълни той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани