10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаШейн Ларкин прати Анадолу Ефес в плейофите на Евролигата (видео)

Шейн Ларкин прати Анадолу Ефес в плейофите на Евролигата (видео)

Гардът реализира 28 точки срещу АЛБА Берлин

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Анадолу Ефес си заслужи място в плейофите на Евролигата. Момчетата на Ергин Атаман отказаха АЛБА Берлин с 87:77 у дома в мач от 33 кръг в Евролигата. Турският гранд вече има баланс от 15-11 и е пети в класирането, докато германците са 10-ти с 11 победи и 15 поражения.

И ОЩЕ: Този резултат помогна и на дебютанта Монако да си гарантира участие в плейофите на Евролигата през 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: Шейн Ларкин напомни за реализаторските си умения, вкарвайки рекордните за себе си през сезона 28 точки за Анадолу Ефес, като бе 6/11 зад дъгата, плюс 5 борби и 8 асистенции. Илайджа Брайънт добави 14 и 7 борби. Адриен Моерман се отчете с 13 точки и 6 борби.

Оскар да Силва бе най-добър за АЛБА Берлин с 20 точки и 5 борби. Маодо Ло финишира с 15. Йоханес Тийман остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Гостите започнаха ударно и поведоха с 22:9, но реакцията на Анадолу Ефес не закъсня, а дефицитът му бе стопен до 36:39 на голямата почивка. След паузата АЛБА Берлин стигна до аванс от 6 точки, но той бе напълно заличен от Шейн Ларкин и компания, които обърнаха нещата в своя полза за 62:57 след 30 минути. През последната четвърт германците не се отказваха, но Ларкин нямаше спиране и изведе отбора си до победата.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – АЛБА БЕРЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани